Yλικά:
1200 γρ. ώριμες φράουλες κατακκόκινες αλλά σφιχτές
1 λίτρο κονιάκ
200 ml βότκα
500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
1 φλούδα λεμονιού (κατα προτίμηση βιολογικό)
1200 γρ. ώριμες φράουλες κατακκόκινες αλλά σφιχτές
1 λίτρο κονιάκ
200 ml βότκα
500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
1 φλούδα λεμονιού (κατα προτίμηση βιολογικό)
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομματάκια. Τις τοποθετούμε σε γυάλινο σκεύος που να σφραγίζει και τις καλύπτουμε με το αλκόολ (κονιάκ και βότκα).
- Προσθέτουμε τη μέντα, σφραγίζουμε το σκεύος και το αφήνουμε για μία βδομάδα να παγώσει στο ψυγείο.
- Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού σε ελαφρύ σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το προσθέτουμε στις φράουλες. Ανακατεύουμε.
- Περνάμε το μείγμα από διπλωμένο τουλμπάνι και το σουρώνουμε καλά (αφαιρούμε τις φράουλες, τη μέντα, τη φλούδα λεμονιού)
- Ισομοιράζουμε το λικέρ σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρούμε πάντα παγωμένο στο ψυγείo.Μετά απο 24 ώρες είναι έτοιμο για κατανάλωση!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου