Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Λικέρ φράουλα!!

Yλικά:
1200 γρ. ώριμες φράουλες κατακκόκινες αλλά σφιχτές
1 λίτρο κονιάκ
200 ml βότκα
500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
1 φλούδα λεμονιού (κατα προτίμηση βιολογικό)


Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομματάκια. Τις τοποθετούμε σε γυάλινο σκεύος που να σφραγίζει και τις καλύπτουμε με το αλκόολ (κονιάκ και βότκα).
  2. Προσθέτουμε τη μέντα, σφραγίζουμε το σκεύος και το αφήνουμε για μία βδομάδα να παγώσει στο ψυγείο.
  3. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού σε ελαφρύ σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το προσθέτουμε στις φράουλες. Ανακατεύουμε.
  4. Περνάμε το μείγμα από διπλωμένο τουλμπάνι και το σουρώνουμε καλά (αφαιρούμε τις φράουλες, τη μέντα, τη φλούδα λεμονιού)
  5. Ισομοιράζουμε το λικέρ σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρούμε πάντα παγωμένο στο ψυγείo.Μετά απο 24 ώρες είναι έτοιμο για κατανάλωση!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου