Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Τυρόψωμο στο λεπτό

Υλικά:

1 φαρίνα κόκκινη ή οποιοδήποτε άλλο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι ντόπιο γιαούρτι (αυτό με την πέτσα)
4 αυγά
1 ποτήρι ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
1/2 κιλό τρίμμα τυρί φέτα ή ανάμεικτο τρίμμα φέτας μυζήθρας
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκανίτσα εκτός από τη φέτα και το αλεύρι
Χτυπάμε με ένα σύρμα ή με γυμνό χέρι ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. (Θα δημιουργηθεί ένας χυλός.)
Σ'αυτόν τον χυλό προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Στο σημείο αυτό θα ήταν καλό να μην χρησιμοποιήσουμε το σύρμα αλλά το χέρι, διότι η ζύμη που θα προκύψει κολλάει αρκετά.
Στο τέλος προσθέτουμε και το τρίμμα χωρίς να ζυμώσουμε, αλλά απλά ανακατεύοντας απαλά. Διαφορετικά θα διαλυθούν τα κομμάτια της φέτας.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου 30εκ. περίπου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς (σε αντιστάσεις) μέχρι να ροδίσει.

Τυρόψωμο στο λεπτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου