Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Κότα καρναβάλι

Υλικά:
4 μπουτάκια κοτόπουλου
300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα
Λάδι για το τηγάνισμα : 400 ml ηλιέλαιο
2 αυγά χτυπημένα
Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι ανάλογο

Εκτέλεση:

Βράζουμε καλά τα μπουτάκια από το κοτόπουλο 10 λεπτά Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί.Τα καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο και στην συνέχεια τα αλείφουμε με τη μουστάρδα τα αλευρώνουμε τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό.Τέλος τα πανάρουμε με τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε δυνατή θερμοκρασία έως ότου κάνουν μία καλή τραγανή κρούστα.
Tip : μπορούμε να τα προσθέσουμε 1 κύβο σπιτικό ζωμό κότας για περισσότερη γεύση και εάν θέλουμε μπορούμε να διπλό-πανάρουμε για ακόμα πιο τραγανή κρούστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου