Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Κέικ μπανάνα σοκολάτα














Υλικά:
  • 3 αυγά
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (ή 80 ml ηλιέλαιο)
  • 80 ml γάλα
  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 μπανάνες
  • 100 γραμμάρια της μαύρης σοκολάτας


  • Εκτέλεση:

  • Τρίβουμε την σοκολάτα και κόβουμε τις μπανάνες ροδέλες.
  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάμε τ'ασπράδια μέχρι να σφήξουν.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο χλιαρό, μετά βάζουμε το γάλα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Μ'ένα ξύλινο κουτάλι προσθέτουμε τις μπανάνες και την σοκολάτα κι αναμειγνύουμε καλά.
  • Τέλος προσθέτουμε τ'ασπράδια κι αναμειγνύουμε.
  • Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε την φόρμα της επιλογής μας και ψήνουμε το κεικ μας στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Αφού κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



  • Cake μπανάνα - σοκολάτα

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου