Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια!!!


TIPS!!

Υλικά:
Ασπράδια
Καθαρό και στεγνό μπολ
Ζάχαρη


Εκτέλεση:


Βήμα 1
1) Ξεκινήστε το χτύπημα με το μίξερ ή με το χέρι, σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις τα ασπράδια αρχίσουν να αφρίζουν, αυξήστε την ταχύτητα.
Βήμα 2
2) Στο πρώτο στάδιο, τα ασπράδια μας είναι αφράτα, αλλά δεν είναι ακόμα σφιχτά. Αν σηκώσουμε το μίξερ θα σχηματιστεί μια κορυφή που στάζει όμως. Η επιφάνεια είναι γυαλιστερή και υγρή. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε ζάχαρη, βανίλια ή άλλο.
Βήμα 3
3) Στο επόμενο στάδιο, τα ασπράδια σχηματίζουν μια στρογγυλεμένη και κάπως σφιχτή κορυφή.
Βήμα 4
4) Τα ασπράδια κρατούν το σχήμα τους καλά αν χτυπηθούν ακόμα, μέχρι να γίνουν σφιχτά και γυαλιστερά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου