Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πένες με Άγρια Μανιτάρια

Υλικά:
300 γρ. γιαούρτι
10ml / 2 κ.γ. ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
300 γρ. φρέσκα άγρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
500 γρ. μακαρόνια πένες
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
30ml / 2 κ.σ. βασιλικό και μαϊντανό, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το λιωμένο σκόρδο για 2-3 λεπτά, χωρίς να να τα αφήσετε να μαυρίσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το ξύδι και ανακατεύετε για άλλα 3-4 λεπτά.Στο μεταξύ, βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίζετε καλά.Ρίχνετε τα μακαρόνια μέσα στα μανιτάρια και ζεσταίνετε ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε το γιαούρτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά. Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με παρμεζάνα για το σερβίρισμα.Σερβίρετε τα μακαρόνια καυτά και γαρνίρετε με τα φρέσκα μυρωδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου