Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Μεθυσμένη τηγανιά



Υλικα:
1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια [ κοινώς κοψίδια ]
8 φέτες μπέικον
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
Ρίγανη
Λάδι
1 κρέμα γάλακτος
1 μπουκαλι κόκκινο κρασί ξηρό

Εκτελεση:
Τσιγαρίζουμε πρώτα το μπέικον στο λάδι, και στην συνέχεια τα μανιτάρια με το σκόρδο. Τα βγάζουμε απο την φωτιά και στην συνέχεια τσιγαρίζουμε το κρέας, αφού του έχουμε βάλει αλάτι,πιπέρι και ρίγανη.
Αφού τσιγαριστεί το κρέας, το σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να βράσει στο κρασί. [ συμπληρώνουμε κρασί έως το κρέας να μαλακώσει ].
Αφού το κρέας μαλακώσει, ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα το μπέικον, τα μανιτάρια και το σκόρδο και στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την περιχύνουμε.
Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις με την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου