Υλικά:
Για τη μαρέγκα:
3 ασπράδια αυγού
3/4 φλ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. κρεμόριο
1/2 κ.γ. βανίλιαΓια τη συνέχεια:
150 γρ σοκολάτα
λίγο κακάο
Eκτέλεση:
1) Φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, μια σφιχτή μαρέγκα. Καλό θα είναι τη ζάχαρη να την περάσουμε από το μούλτι για 30'' να γίνει ψιλή.
6) Κρατώντας όρθιο το κορνέ, κάντε "κουμπάκια" από μαρέγκα. Αυτά θα γίνουν τα καπάκια από τα μανιτάρια. Δε μας νοιάζει να είναι όλα ισομεγέθη ή ίδια. Για να τελειώσουμε το κουμπάκι, τραβάμε λίγο το κορνέ μας πλάγια για να μη γίνει πολύ μεγάλη μύτη προς τα πάνω. Αλλά και να γίνει δεν πειράζει πολύ, θα το διορθώσουμε.
7) Πάλι κρατώντας όρθιο το κορνέ μας κάνουμε μπαστουνάκια προς τα πάνω. Αυτά θα γίνουν τα κοτσάνια. Και πάλι δε μας νοιάζει να έχουν το ίδιο ύψος ή πάχος. Μόνο θα φροντίσουμε να παραμένουν όρθια και να μη γέρνουν πολύ.
8) Αν έχουν γίνει μυτούλες στα καπάκια, βάζουμε λίγο νερό σε ένα ποτήρι/μπολάκι, βουτάμε λίγο το δάχτυλό μας και πιέζουμε τη μύτη κάτω.
9) Όταν έχουμε το ταψί μας, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 110° για 45 - 60 λεπτά. Θα τα δούμε να έχουν στεγνώσει, να ξεκολλάνε από το ταψί μας και να είναι σκληρά. Λάβετε υπόψη σας πως δε φουσκώνουν.
10) Αν θέλουμε να τα "βρωμίσουμε" λιγάκι, ρίχνουμε λίγο κακάο με ένα κοσκινάκι από πάνω από τα καπάκια.
11) Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι σοκολάτα μας αρέσει περισσότερο. Με ένα μαχαιράκι ή σπατουλίτσα, αλείφουμε το κάτω μέρος από το καπάκι του μανιταριού.
12) Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε μια τρυπίτσα στο κέντρο. Προσοχή θέλει εδώ, να μη ζουλήξουμε το μανιτάρι μας γιατί θα σπάσει.
14) Βάζουμε την άκρη αυτή στην τρυπούλα που κάναμε. Δεν είναι ανάγκη να μπει μέσα εντελώς, θα κολλήσει με τη σοκολάτα. Προσέχουμε και πάλι να μην το πιέσουμε γιατί θα διαλυθεί το μανιταράκι. Επίσης προσέχουμε το κάτω μέρος του κοτσανιού να είναι επίπεδο, δηλαδή παράλληλο προς το έδαφος, ώστε όταν θα στεγνώσει το μανιτάρι να μπορεί να στέκεται όρθιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου