Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πιπερόπιτα Φλωρίνης

Το βίντεο πάντα βοηθάει περισσότερο στην μαγειρική!!

http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=qiv_n_q8_rg_bc_u%3d


Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτας alfa (800 γρ.)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
500 γρ. φέτα σε τρίμματα ή τελεμές Μακεδονίας
250 γρ. ανεβατό Μακεδονίας ή άλλο μαλακό φρέσκο τυρί
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μπούκοβο (νιφάδες πιπεριάς)
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για την επιφάνεια της σφολιάτας
2 κ.σ. μαυροσίσαμο

Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κοτσάνια της πιπεριάς, την κόβουμεκατά μήκος και αφαιρούμε σπόρους και ίνες. Κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε ρηχήκαι φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τακρεμμύδια για 8-10 να γίνουν διάφανα. Ανακατεύουμε τακτικά. Προσθέτουμε τιςπιπεριές και τις αφήνουμε για 5-6 να μαραθούν, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε απότη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει προσθέτουμε τααυγά, τα τυριά, το μαϊντανό, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Αλείφουμε ελαφράτο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας νακαλύπτει τα πλαϊνά του ταψιού, ώστε να φυλακίσουμε τη γέμιση. Αν χρειαστεί,τεντώνουμε ελαφρά την ελαστική σφολιάτα ώστε να καλύψουμε τα πλαϊνά.Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι. Αδειάζουμε σε λεπτή στρώση την κρύα γέμιση.Καλύπτουμε με δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν.Χαράζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας σε κομμάτια, ή τρυπάμε όλη την επιφάνειαμε τη μύτη του μαχαιριού. Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε μετο μαυροσίσαμο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C στιςαντιστάσεις, στην κάτω σχάρα ή στους 200ο C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα. 10 μετά το ψήσιμο χαμηλώνουμε στους 180ο C ή στους 160ο C, αντίστοιχα. Ψήνουμε συνολικά για περίπου 1 ώρα, μέχρινα ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλήσει η πίτα από το ταψί.

Tip:
Πριν βάλουμε τη γέμιση, βάζουμε σιμιγδάλι ή φρυγανιά πάνω στησφολιάτα, για να μαζέψει όλα τα υγρά της πίτας και να ξεροψήσει καλά τη βάση της.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου