Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

«Χοιρινό στη λαδόκολλα»



ΥΛΙΚΑ:

1,5 κιλό χοιρινή σπάλα σε μεγάλα κυβάκια
2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
200 γρ. πικάντικη γραβιέρα
200 γρμ. κασέρι ώριμο
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε το κρέας να μαριναριστεί καλά. Απλώνουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας 2 μεγάλα φύλλα λαδόκολλας και βάζουμε στο κέντρο τα μαρινάτα κυβάκια της σπάλας. Μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια τα τυριά, τις φέτες της πιπεριάς και τις ροδέλες της ντομάτας. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο, όπως τυλίγει ο κρεοπώλης τα κρέατα στο χαρτί του, και στη συνέχεια τυλίγουμε όλο το πακέτο ξανά, αλλά με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το πακέτο σε ταψάκι με λίγο νερό και ψήνουμε για 2 ½ ώρες στους 190 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου