Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Πατάτες Ογκρατεν-Σουφλέ

Υλικά:
πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε ροδέλες
20 φετες μπέικον ψιλοκομμένο
1/4 gounda τριμμένο
1/4 κεφαλοτύρι τριμμένο
1/4 regatto τριμμένο
1 κρέμα γάλακτος 500 γρ.
1 αυγό
100 ml γάλα
αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση:
  • Για ένα πυρέξ θα χρειαστούμε περίπου 2,200 kg πατάτες.
  • Τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε ροδέλες και τις τηγανίζουμε ελαφρά στη φριτέζα-τηγάνι (οτι εχετε) μεχρι να παρουν λιγο χρώμα, να μαλακώσουν, τις αλατίζω.
  • Βουτυρώνω το πυρέξ, στρώνω μια στρώση πατάτες ριχνω λιγο από όλα τα τυρια, λίγο πιπέρι, το μισό μπέικον, αλλη μια στρώση πατάτες-τυριά, λιγο πιπέρι-το αλλο μισό μπεικον και ακόμη μια στρώση πατάτες και το υπόλοιπο τυρί.
  • Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το αυγό και το γάλα και περιχύνω το πυρέξ.
  • Το ψήνω στο φούρνο για όση ώρα χρειαστεί να πάρει ενα ωραιο χρώμα!

  • Πατάτες 'Γκρατινέ'


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου