Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΚΟΛΑΣΗ

Καλημέρα σας με πολλά πολλά γλυκά μυστικά........:)
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με ένα γλυκό που λίγο πολύ αρέσει σε όλους!


Δεν είναι πραγματικά σουφλέ μιας και το σουφλέ πρέπει να έχει αυγά χτυπημένα σε μαρέγκα. Είναι όμως αυτό το γλυκό που το έχουν ονομάσει έτσι και όταν το κόβεις τρέχει από μέσα η λιωμένη σοκολάτα.


Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα κ 30'


ΥΛΙΚΑ:
50 γραμμάρια Βούτυρο
150 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
4 Αυγά
1 πρέζα Αλάτι
1 Βανίλια σκόνη
50 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια και, στη συνέχεια, ανακατεύουμε ελαφρά το αλεύρι. Αποσύρουμε από το μίξερ και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φορμάκια ή μια φορμα μεγάλη, γεμίζουμε ¾ από το κάθε φορμάκι με μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C με 180° C στον αέρα για 10'.
Υ.Γ

Μην το ψήσετε παραπάνω γιατί τότε θα ψηθεί στο εσωτερικό του καλά και όταν το κόψετε δεν θα τρέχει τίποτε και αντί για τον 'καταράχτη σοκολάτας'.

Καλή επιτυχία!!!!!
Φωτογραφία: <3 ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ!! <3
http://www.oisyntagesmoy.gr/index.php/recipes/view_recipe/41
Δεν ειναι πραγματικά σουφλέ μιας και το σουφλέ πρέπει να έχει αυγά χτυπημένα σε μαρέγκα. Είναι όμως αυτό το γλυκό που το έχουν ονομάσει έτσι και όταν το κόβεις τρέχει από μέσα η λυωμένη σοκολάτα και κάνουν όλοι "ΑΑαααααααααα!!" Αναρωτιέμαι τελικά μήπως απλά έπρεπε να το πουν Ααααααααααα..

Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα κ 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: 4

Υλικά
50 γραμμάρια Βούτυρο 
150 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική 
4 Αυγά 
1 πρέζα Αλάτι 
1 Βανίλια σκόνη 
50 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη


Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια και, στη συνέχεια, ανακατεύουμε ελαφρά το αλεύρι. Αποσύρουμε από το μίξερ και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φορμάκια, γεμίζουμε ¾ από το κάθε φορμάκι με μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο με 180ο στον αέρα για 10'.


Μην το ψήσετε παραπάνω... γιατί τότε θα ψηθεί στο εσωτερικό του καλά καλά και όταν το κόψετε δεν θα τρέχει τίποτε και αντί για Ααααααααααα θα ακούσετε Ουυυυυυυυυυυ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου